Bedrijf uit Dubai bestelt meer dan 100 op Twente Airport geteste vliegende auto’s van PAL-V

Aviterra, een in Dubai gevestigd bedrijf, heeft een deal gesloten met PAL-V om meer dan 100 vliegende auto's naar het Midden-Oosten en Afrika te brengen. PAL-V heeft vorig jaar op Twente Airport met behulp van verschillende real life scenario’s testen uitgevoerd om de rijstabiliteit van hun vliegende auto te testen. Onze bijna 3 km lange start- en landingsbaan en de afgeschermde omgeving boden alle ruimte om de stabiliteit veilig en gecontroleerd te testen.

Aviterra, gerund en ondersteund door een van de oprichters van Jetex, een wereldleider in executive aviation, ziet de aantrekkingskracht van PAL-V in zijn oplossing voor ‘last-mile’ en regionale mobiliteit. Mouhanad Wadaa, Managing Director van Aviterra, legt uit: "De PAL-V is het perfecte voertuig voor de regionale reisbehoeften van onze klanten, door de combinatie van vliegen en rijden. Het is een innovatie die mobiliteit zoals we die vandaag kennen zal veranderen."

De PAL-V Liberty, bekend als 's werelds eerste vliegende auto, vanwege de combinatie van een gyrocopter en een auto, adresseert de vraag om onafhankelijk van (overvolle) wegen sneller en flexibeler te kunnen reizen. Met een vliegbereik van 500 km en een maximale luchtsnelheid van 180 km/u verkort de Liberty reistijden met een factor 2 tot 3.

"Als luchtvaart bedrijf hebben we altijd een nauwlettend oog gehouden op de opkomende Advanced Air Mobility-industrie," merkt Wadaa op, waarbij hij wijst op de unieke kans die PAL-V biedt. "PAL-V haar langdurige aanwezigheid en naleving van bestaande regelgeving stellen onze klanten in staat om veilig gebruik te maken van FlyDrive oplossingen met behulp van bestaande lucht- en weginfrastructuur. Bovendien is PAL-V de enige speler die vliegen en rijden combineert in één voertuig. Geen enkele andere speler op de markt biedt deze combinatie aan en kan realistisch gezien de voertuigen op korte termijn leveren."

Rijstabiliteit testen op Twente Airport

Meer nieuws
Flying-V test schaalmodel energiezuinig langeafstandsvliegtuig op Twente Airport 01 mei 2024
Lees meer
Voormalige F16-shelter te huur 26 april 2024
Lees meer
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer