Parkeren

Op Twente Airport zijn in totaal 20 vliegtuigopstelplaatsen (VOP’s) beschikbaar.

Naast het tijdelijk parkeren van vliegtuigen van het ontmantelingsbedrijf AELS, zijn de VOP’s ook geschikt voor het parkeren van vliegtuigen van luchtvaartmaatschappijen en leasemaatschappijen die op dit moment niet gebruikt worden. Onderhoudsbedrijven hebben de mogelijkheid ter plaatse lichte onderhoudswerkzaamheden aan deze vliegtuigen te verrichten.

Voordelen parkeren op Twente Airport:

  • Ruim vliegveld met 20 VOP’s
  • Beveiligde en afgeschermde locatie
  • Volledig operationele luchthaven, inclusief MRO-aanbieder(s)
  • Slechts 170 km over de weg naar het EMEA-reserveonderdelencentrum van Boeing (AMS) en 330 km over de weg naar het EMEA-reserveonderdelencentrum van Airbus (HAM).
  • Kantoorruimte te huur
  • Flexibele toegang aan airside
Mogelijkheden
Ruim vliegveld met 20 VOP's

De afgelopen jaren zijn er gefaseerd meerdere Vliegtuig Opstelplaatsen (VOP's) aangelegd op Twente Airport. Op dit moment hebben we de beschikking over in totaal 20 VOP's voor zowel grotere als kleinere vliegtuigen. Naast het tijdelijk parkeren van vliegtuigen van AELS, zijn de VOP’s ook geschikt voor het parkeren van vliegtuigen van zowel luchtvaartmaatschappijen als leasemaatschappijen die op dit moment niet gebruikt worden.

Beveiligde en afgeschermde locatie

Twente Airport is onderdeel van Technology Base, de voormalige militaire vliegbasis. Het terrein is volledig afgeschermd en alleen toegankelijk via de gecontroleerde toegangspoort. Twente Airport kent de veiligheidsregels van een civiele luchthaven waar de veiligheid van de geparkeerde vliegtuigen gewaarborgd is. Op reguliere luchthavens is toegang complex en zijn aanmeldprocedures tijdrovend. Op Twente Airport verloopt dit veel efficientier en is de luchthaven flexibel toegankelijk, zonder in te boeten op de veiligheid.

MRO mogelijkheden

Naast het parkeren is het ook mogelijk lichte onderhoudswerkzaamheden aan de vliegtuigen te laten verrichten door een onderhoudsbedrijf. 

Het vliegtuigonderhoudsbedrijf Direct Maintenance heeft een vestiging (line station) op Twente Airport en is gecertificeerd (EASA Part145) voor het plegen van onderhoud aan een groot aantal vliegtuigtypen en vliegtuigonderdelen.

Kantoorruimte huren

Op Twente Airport is het mogelijk om tijdelijk kantoorruimte te huren in een van de hangars voor bijvoorbeeld de medewerkers die de geparkeerde vliegtuigen onderhouden. De hangar is toegankelijk via het afgeschermde terrein van Technology Base, maar heeft daarnaast ook flexibele toegang tot Twente Airport, zodat je eenvoudig (uiteraard in overleg met de havendienst) van en naar de geparkeerde vliegtuigen kunt om onderhoud te plegen.

Afhankelijk van de behoeftes is het eventueel ook mogelijk om opslag- en stallingsruimte te huren.

Scroll
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op