Vestigen

Ondernemers met luchthavengebonden bedrijvigheid hebben de mogelijkheid zich op Twente Airport te vestigen in een omgeving met partners waarbij innoveren, ontwikkelen en pionieren ook de normaalste zaak van de wereld is.

Zoek je een vestigingslocatie waar innovatie, vernieuwen en testen centraal staat? Twente Airport en Technology Base bieden je de mogelijkheid in een afgeschermde omgeving producten of systemen te ontwikkelen en te testen.

Het terrein beschikt over verschillende faciliteiten voor het testen en trainen van bemande- en onbemande luchtvaartsystemen of van concepten en scenario’s op het gebied van safety & security. Ook is er alle ruimte voor prototyping, proefproductie en industrieel onderzoek. De bedrijven op Technology Base en Twente Airport werken samen met strategische partners, zoals Universiteit Twente, TPRC, Fraunhofer, Hogeschool Saxion en ROC van Twente.

Twente Airport is de ideale locatie voor ondernemers die willen ontwikkelen, testen, trainen en experimenteren.

Vestigingsmogelijkheden
Bestaande panden

Technology Base heeft diverse bestaande panden met een totale bvo van circa 24.000 m2. De 3 grootste gebouwen zijn hangars met samen 11.500 m2 bvo en er staan 13 voormalige f16 shelters, die zijn of op korte termijn worden getransformeerd tot vaste, inspirerende onderkomens voor innovatieve bedrijven.

De shelters zijn allemaal verhuurd en alleen in de hangars is nog ruimte voor het tijdelijk huren van kantoorruimte en eventueel opslag.

Kavels en nieuwbouw

Past je bedrijf binnen een van de profielen luchtvaartgebonden bedrijvigheid, Safety & Security, Advanced Materials & Manufacturing of onbemande systemen en ben je op zoek naar de ideale locatie voor het vestigen, maar ook ontwikkelen, testen of trainen?

Op Technology Base en Twente Airport heb je alle ruimte voor het bouwen van je eigen schaalbare kantoor- of bedrijfslocatie, waarbij circulariteit en duurzaamheid maximaal worden ingezet. De kavels worden marktconform in erfpacht uitgegeven en worden afgestemd op de gewenste bedrijfsomvang.

Tijdelijke huur kantoorruimte

Op Twente Airport is het mogelijk om tijdelijk kantoorruimte te huren in een van de hangars voor bijvoorbeeld de medewerkers die de geparkeerde vliegtuigen onderhouden. De hangar is toegankelijk via het afgeschermde terrein van Technology Base, maar heeft daarnaast ook flexibele toegang tot Twente Airport, zodat je eenvoudig (uiteraard in overleg met de havendienst) van en naar de geparkeerde vliegtuigen kunt om onderhoud te plegen.

Gevestigde bedrijven

Technology Base en Twente Airport bieden ruimte voor bedrijvigheid op het gebied van nieuwe materialen en vernieuwende productietechnologieën en brengen bedrijven op het gebied van materialen, pré-productie en prototyping bij elkaar. Ketensamenwerking staat centraal bij de bedrijven die gevestigd zijn op het terrein.

Op Twente Airport zijn onder andere Aircraft End-of-Life Solutions (AELS), TKH Airport Solutions (voorheen USE System Engineering), Space53 en Aeronamic gevestigd.

Scroll
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op