Defensie oefening Lowlands 2021-1 Twente Airport

Defensie oefent in week 9 en 10 van 2021 op en vanaf Twente Airport. Er wordt o.a. met een Skyvan gevlogen tot uiterlijk 23:00u lokale tijd.

Vanaf vrijdag 5 tot en met donderdag 11 maart 2021 vindt de oefening Lowland 2021-1 plaats op en vanaf Twente Airport. Tijdens deze oefening zal er zowel overdag als later in de avond gevlogen worden met o.a. een Skyvan. Deze voor de oefening noodzakelijke vliegbewegingen duren tot uiterlijk 23:00u lokale tijd. Er wordt hierbij zo veel als mogelijk rekening gehouden met het voorkomen van (geluids)overlast.

Ten behoeve van deze oefening landde er op vrijdag 5 maart twee keer een Hercules C130 van de Nederlandse Luchtmacht op Twente Airport.

Meer informatie over deze oefening en andere defensieoefeningen vindt u op:

https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen

COVID-19

Defensie maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. Defensie moet daarom al die tijd gereed zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet Defensie verdere piekbesmetting van COVID-19 binnen Defensie voorkomen. Ondanks de gedeeltelijke vrijstelling worden de richtlijnen van de Rijksoverheid zo veel mogelijk gevolgd. 

Meer nieuws
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer
Bedrijf uit Dubai bestelt meer dan 100 op Twente Airport geteste vliegende auto’s van PAL-V 29 maart 2024
Lees meer
Training Truck Transavia ingericht met onderdelen uit door AELS ontmantelde Boeing 737 08 maart 2024
Lees meer