Flying-V test schaalmodel energiezuinig langeafstandsvliegtuig op Twente Airport

Vorige week hadden we wederom het voorrecht om het team van Flying-V van de TU Delft te verwelkomen op Twente Airport om tests uit te voeren met de schaalversie van hun Flying-V vliegtuig. 

De Flying-V is een demonstratiemodel voor een zeer energiezuinig langeafstandsvliegtuig. Het unieke ontwerp van het vliegtuig integreert de passagierscabine, het vrachtruim en de brandstoftanks in de vleugels, waardoor een spectaculaire V-vorm ontstaat.

De verbeterde aerodynamische vorm en het lagere gewicht van het vliegtuig, dat gepland staat voor operationeel gebruik richting 2040, zorgen ervoor dat het 20% minder brandstof verbruikt dan de Airbus A350-1000, het meest geavanceerde vliegtuig van dit moment.

Twente Airport is door Flying-V gekozen vanwege de locatie, de ruime testmogelijkheden en de aanwezigheid van drone innovatiecluster Space53. Uniek onder de Europese luchthavens, vooral die met een full-size start- en landingsbaan, kan Twente Airport geboekt worden voor een dagdeel of zelfs een hele dag om ononderbroken grond- en luchttesten uit te voeren met bemande en onbemande vliegtuigen.

Voor meer informatie over onze testfaciliteiten, neem contact op met Gerben Groothuis: gerben.groothuis@twente-airport.nl.

Meer nieuws
Evacuatie-oefening Korps Commandotroepen en Rangers van 11 Luchtmobiele Brigade 04 juli 2024
Lees meer
people@places opent unieke locatie voor meeting & events en flexwerken op Technology Base 02 juli 2024
Lees meer
Vanaf 22 juni: Defensie-oefening TSP GOLD op Twente Airport 21 juni 2024
Lees meer
Ton van Snellenberg waarnemend directeur Technology Base 17 juni 2024
Lees meer