Flying-V test schaalmodel energiezuinig langeafstandsvliegtuig op Twente Airport

Vorige week hadden we wederom het voorrecht om het team van Flying-V van de TU Delft te verwelkomen op Twente Airport om tests uit te voeren met de schaalversie van hun Flying-V vliegtuig. 

De Flying-V is een demonstratiemodel voor een zeer energiezuinig langeafstandsvliegtuig. Het unieke ontwerp van het vliegtuig integreert de passagierscabine, het vrachtruim en de brandstoftanks in de vleugels, waardoor een spectaculaire V-vorm ontstaat.

De verbeterde aerodynamische vorm en het lagere gewicht van het vliegtuig, dat gepland staat voor operationeel gebruik richting 2040, zorgen ervoor dat het 20% minder brandstof verbruikt dan de Airbus A350-1000, het meest geavanceerde vliegtuig van dit moment.

Twente Airport is door Flying-V gekozen vanwege de locatie, de ruime testmogelijkheden en de aanwezigheid van drone innovatiecluster Space53. Uniek onder de Europese luchthavens, vooral die met een full-size start- en landingsbaan, kan Twente Airport geboekt worden voor een dagdeel of zelfs een hele dag om ononderbroken grond- en luchttesten uit te voeren met bemande en onbemande vliegtuigen.

Voor meer informatie over onze testfaciliteiten, neem contact op met Gerben Groothuis: gerben.groothuis@twente-airport.nl.

Meer nieuws
Voormalige F16-shelter te huur 26 april 2024
Lees meer
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer
Bedrijf uit Dubai bestelt meer dan 100 op Twente Airport geteste vliegende auto’s van PAL-V 29 maart 2024
Lees meer