In de Tubantia: Rob Rake leidt de vliegtuigen op Twente Airport: ‘Een droom die uitkomt’

In de lucht en op het water is Rob Rake in zijn element. Nu hij gestopt is als mede-eigenaar van Telecount wacht hem een baan op Twente Airport. „Dit is een droom, ik kan van mijn hobby mijn werk maken.”

Aeronautical station operator. Als Rob Rake (59) straks een visitekaartje krijgt, dan moet dat zijn beroepsnaam worden. „Eerst nog een interne opleiding volgen.” Hij moet op Twente Airport ervoor zorgen dat vliegtuigen veilig opstijgen en landen. Het scheelt dat hij al over de nodige vlieguren beschikt. Letterlijk en figuurlijk. Als ondernemer stopte hij, zo zegt-ie zelf, op het juiste moment.

Een strakblauwe lucht. De temperatuur is een paar graden onder het vriespunt, maar dat doet niet ter zake. „Prachtig weer om te vliegen. Morgen doen we nog ff een rondje, misschien even naar de eilanden om een broodje te eten.” Een dag later stuurt hij een foto vanuit Zeeland, vlakbij Arnemuiden. ‘En nu op naar Texel’, appt hij.

Hij kan zijn eigen tijd indelen en dat bevalt hem goed. Dankzij het succes van Telecount kan hij voor zijn 60ste terugtreden. „Maar ik ben niet iemand om stil te zitten of om tot tien uur in bed te liggen.” En dus kwam het telefoontje van de havenmeester van Twente Airport als geroepen. 

Lees meer over Rob's nieuwe baan bij Twente Airport op Tubantia.nl.

 
Meer nieuws
Zaterdag 6 juli: Wheels & Wings op Twente Airport 05 maart 2024
Lees meer
Fly-in 2024 28 februari 2024
Lees meer
E-Flight Academy: Night Rating Training op Twente Airport 24 januari 2024
Lees meer
TULIPS test op Twente Airport waterscherm om ultrafijne deeltjes tegen te gaan 16 januari 2024
Lees meer