Kinderen stijgen boven zichzelf uit tijdens Wheels and Wings op Twente Airport

Maar liefst 40 zieke en gehandicapte kinderen zullen tijdens Wheels and Wings een dag beleven om nooit meer te vergeten: ze kunnen voor één dag piloot zijn door zelf een vliegtuig te besturen vanaf Twente Airport! Wheels and Wings vindt plaats op zaterdag 6 juli en wordt georganiseerd door een unieke samenwerking tussen de Stichting Hoogvliegers, Stichting Rotary Wheels and Wings en de Lions Club Enschede Adversa.

Hoogvliegers

“Het doel van de dag is dat de kinderen – vaak leerlingen van de school van het Roessingh Centrum voor Revalidatie – even hun zorgen vergeten en iets unieks meemaken wat voor de meeste mensen niet is weggelegd.”, aldus Ronald Spanjers van de stichting Hoogvliegers. De stichting is al 17 jaar actief vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, en vliegt nu voor het tweede jaar op rij vanaf Twente Airport met kinderen uit de doelgroep. Tijdens de rondvlucht mogen de kinderen ook echt zelf de stuurknuppel bedienen. Kinderen die door hun ziekte liggend of zittend in hun eigen stoel vervoerd moeten worden kunnen mee met het speciale ambulance vliegtuig. Spanjers: “Het blijft fantastisch om die grijns van oor tot oor te zien van een kind dat net weer uit het vliegtuig komt.”

Nieuwe mobiliteitsvormen

Terug op de grond kunnen ze genieten van een carshow met exclusieve bolides, verkleed als F16 piloot op de foto met een echte KLM crew of zien welke smokkelwaar de douane op Schiphol allemaal onderschept. Ook kunnen de kinderen er iets leren over de transitie naar duurzame mobiliteit: het Green Team van de Universiteit Twente zal hun Formula Student auto demonstreren, een racewagen die rijdt op waterstof. “Dat past prima bij Twente Airport als kraamkamer voor duurzame luchtvaart en nieuwe mobiliteitsvormen.”, aldus Laurens Esveldt, havenmeester van het vliegveld.

Benefiet rally

De dag wordt financieel mogelijk gemaakt door geld dat ingezameld wordt met de Wheels and Wings rally, een benefiet toertocht die op dezelfde dag gereden wordt vanaf Twente Airport. Jeroen van Vugt van stichting Rotary Wheels and Wings: “Het is sowieso al schitterend om op een mooie zomerdag over de Twentse landweggetjes te toeren. Maar des te meer als je weet dat je daarmee meteen iets doet voor het goede doel.” Zowel oldtimers, youngtimers als hedendaagse auto’s en motoren (hybride, elektrisch, waterstof) kunnen meedoen aan de rit, die onder andere langs de historische warbirds op vliegveld Nordhorn-Lingen zal voeren.

Denk je nu: “Ik gun deze kinderen ook een fantastische dag”? Inschrijven voor de rally of een donatie doen kan via www.wheelsandwings.nl.
 

Meer nieuws
Vrijdag 21 juni: de langste dag! Vliegen tot 22.00 uur 05 juni 2024
Lees meer
Jan Schuring geeft ruimte aan nieuwe directeur Twente Airport 05 juni 2024
Lees meer
Twente Airport eerste Nederlandse luchthaven waar bemande en onbemande vluchten het luchtruim delen 30 mei 2024
Lees meer
Flying-V test schaalmodel energiezuinig langeafstandsvliegtuig op Twente Airport 01 mei 2024
Lees meer