Onderhoudsbedrijf Direct Maintenance vestigt zich op Twente Airport

Het vliegtuigonderhoudsbedrijf Direct Maintenance opent een vestiging (line station) op Twente Airport. Het bedrijf met vestigingen in Nederland (Schiphol en Maastricht Aachen Airport) en op veel luchthavens in Europa en Afrika, ziet kansen op Twente Airport en gaat de recent geparkeerde toestellen van Nordic Aviation Capital onderhouden. 

“Fantastisch te zien hoe Twente Airport toekomstplannen ontwikkelt waarbij parkeren en beperkt onderhoud van vliegtuigen een plek heeft. De unieke lange baan en parkeerplekken biedt ons lange termijnmogelijkheden en potentieel waar we graag op aansluiten”, aldus algemeen directeur Jacco Klerk van Direct Maintenance. 

Het bedrijf huurt kantoor- en hangaarruimte op Twente Airport en start met parttime inzet van deskundig personeel van haar andere vestigingen. Afhankelijk van de groeikansen zal er meer vast personeel in dienst komen op Twente Airport.

Frans de Vries, directeur operations van Direct Maintenance: “De centrale geografische ligging en de greenfield mogelijkheden zijn voor ons waardevol, net als het gemak waarmee we hier kunnen opereren. Op reguliere luchthavens is toegang complex en zijn aanmeldprocedures tijdrovend. Op Twente Airport ervaren we de efficiency en gastvrijheid die onze klanten ook waarderen, zonder in te boeten op de veiligheid.”

Het bedrijf is gecertificeerd (EASA Part145) voor het plegen van onderhoud aan een groot aantal vliegtuigtypen en vliegtuigonderdelen en creëert hiermee toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van Twente Airport en Technology Base. Directeur Jan Schuring: “We zijn opgetogen dat dit internationale bedrijf onze potenties onderschrijft en daaraan wil bijdragen. De komst past naadloos in onze ontwikkelplannen.”

Meer nieuws
Evacuatie-oefening Korps Commandotroepen en Rangers van 11 Luchtmobiele Brigade 04 juli 2024
Lees meer
people@places opent unieke locatie voor meeting & events en flexwerken op Technology Base 02 juli 2024
Lees meer
Vanaf 22 juni: Defensie-oefening TSP GOLD op Twente Airport 21 juni 2024
Lees meer
Ton van Snellenberg waarnemend directeur Technology Base 17 juni 2024
Lees meer