Onderhoudsbedrijf Direct Maintenance vestigt zich op Twente Airport

Het vliegtuigonderhoudsbedrijf Direct Maintenance opent een vestiging (line station) op Twente Airport. Het bedrijf met vestigingen in Nederland (Schiphol en Maastricht Aachen Airport) en op veel luchthavens in Europa en Afrika, ziet kansen op Twente Airport en gaat de recent geparkeerde toestellen van Nordic Aviation Capital onderhouden. 

“Fantastisch te zien hoe Twente Airport toekomstplannen ontwikkelt waarbij parkeren en beperkt onderhoud van vliegtuigen een plek heeft. De unieke lange baan en parkeerplekken biedt ons lange termijnmogelijkheden en potentieel waar we graag op aansluiten”, aldus algemeen directeur Jacco Klerk van Direct Maintenance. 

Het bedrijf huurt kantoor- en hangaarruimte op Twente Airport en start met parttime inzet van deskundig personeel van haar andere vestigingen. Afhankelijk van de groeikansen zal er meer vast personeel in dienst komen op Twente Airport.

Frans de Vries, directeur operations van Direct Maintenance: “De centrale geografische ligging en de greenfield mogelijkheden zijn voor ons waardevol, net als het gemak waarmee we hier kunnen opereren. Op reguliere luchthavens is toegang complex en zijn aanmeldprocedures tijdrovend. Op Twente Airport ervaren we de efficiency en gastvrijheid die onze klanten ook waarderen, zonder in te boeten op de veiligheid.”

Het bedrijf is gecertificeerd (EASA Part145) voor het plegen van onderhoud aan een groot aantal vliegtuigtypen en vliegtuigonderdelen en creëert hiermee toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van Twente Airport en Technology Base. Directeur Jan Schuring: “We zijn opgetogen dat dit internationale bedrijf onze potenties onderschrijft en daaraan wil bijdragen. De komst past naadloos in onze ontwikkelplannen.”

Meer nieuws
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer
Bedrijf uit Dubai bestelt meer dan 100 op Twente Airport geteste vliegende auto’s van PAL-V 29 maart 2024
Lees meer
Training Truck Transavia ingericht met onderdelen uit door AELS ontmantelde Boeing 737 08 maart 2024
Lees meer