Speciale 'corona-heli' tankt op Twente Airport

Afgelopen middag heeft de Lifeliner 5, één van de twee Nederlandse speciale IC-helikopters die wordt ingezet voor transport van coronapatiënten, een tankstop gemaakt op Twente Airport.

De helikopter, van het type Airbus H145, wordt normaal gesproken ingezet voor het vervoer van patiënten van de Waddeneilanden naar een ziekenhuis op het vaste land. De helikopter is eigendom van de ANWB Medical Air Assistance. Zij zijn tevens eigenaar van de vier traumahelikopters in Nederland, de Lifeliners. Naast deze vijfde Lifeliner wordt ook de reserve 'waddenheli' ingezet voor transport van coronapatiënten, de Lifeliner 6.

Sinds 24 maart wordt deze heli ingezet, vanaf de vliegbasis Volkel, om coronapatiënten van verschillende ziekenhuizen kriskras door heel Nederland en West-Duitsland te vervoeren. De heli is speciaal uitgerust om patiënten van de ene IC naar de andere te vervoeren. Het personeel draagt tijdens het vervoeren van een besmette patiënt een speciaal pak. Na iedere inzet wordt de helikopter grondig ontsmet.

Afgelopen middag kreeg de IC-heli vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) de opdracht om een patient vanuit het ziekenhuis in Enschede naar het ziekenhuis in Tilburg te vervoeren. De heli was daarvoor van Nijmegen naar Groningen gevlogen, eveneens voor het transporteren van een patiënt. Tussen de twee inzetten door moest de helikopter getankt worden, dit kon op Twente Airport. 

Meer nieuws
Vrijdag 21 juni: de langste dag! Vliegen tot 22.00 uur 05 juni 2024
Lees meer
Jan Schuring geeft ruimte aan nieuwe directeur Twente Airport 05 juni 2024
Lees meer
Twente Airport eerste Nederlandse luchthaven waar bemande en onbemande vluchten het luchtruim delen 30 mei 2024
Lees meer
Kinderen stijgen boven zichzelf uit tijdens Wheels and Wings op Twente Airport 27 mei 2024
Lees meer