Stagelopen bij Twente Airport

Een paar weken geleden kregen we via de mail het verzoek van Jordi of hij twee weken kon komen stagelopen op Twente Airport. De luchtvaart leek hem erg interessant en waar kun je dan beter stagelopen dan op het vliegveld waar je vlakbij woont?

Jordi is 16 en woont in Hengelo. In zijn vrije tijd is hij incidentenfotograaf en hij zou het liefst iets met brandweer op een luchthaven willen doen. Uiteraard hebben wij op Twente Airport onze eigen brandweer en vonden er tijdens zijn stageperiode net brandweeroefeningen plaats, waardoor hij goed kon zien of incidentenbestrijding op een luchthaven inderdaad een voor hem interessante combinatie is. 

Waarom stagelopen op Twente Airport?

Jordi: ”Ik heb twee weken meegelopen op Twente Airport en mocht overal meekijken en meehelpen. Het tanken van vliegtuigen, langs de hekken rijden om te controleren of er geen beschadigingen waren en bij de brandweeroefening zijn. Doordat ik zo veel mogelijk bij ‘112’-meldingen aanwezig probeer te zijn en hier nieuwsberichten van maak, weet ik al veel over wat er bij de hulpverlening komt kijken. Op Twente Airport of andere vliegvelden kun je niet zomaar even langsgaan om te kijken, maar ik vond de luchtvaart ook heel interessant, dus daarom leek het me leuk om voor mijn stage van twee weken mee te lopen op een vliegveld en Twente Airport is mooi dichtbij.” 

Welke opleiding wil je hierna gaan doen?

“Ik wil eigenlijk de mbo-opleiding ‘Aviation Operations’ gaan doen, maar dat kan alleen in Hoofddorp en dat is wel heel ver weg. Als ik aan die opleiding kan beginnen, ben ik nog lang geen 18, dus op kamers gaan wordt dan wel lastig. In Twente heb je de opleiding ‘Toezicht en veiligheid’, maar dat is een mbo-opleiding niveau 3 en daarna wil ik de hbo-opleiding ‘Integrale Veiligheidskunde’ op het Saxion gaan doen. Voor een hbo-opleiding heb je alleen wel mbo-niveau 4 nodig, dus eigenlijk moet ik wel naar Hoofddorp.” 

Wat vond je van je stage?

“Ik vond het heel erg interessant en leuk dat ik met zoveel verschillende dingen mee kon lopen. Ik mocht ook in de ‘mobto’ (mobiele toren) meekijken, zodat ik kon zien en horen hoe het contact met de piloten ging en ook hoe ze ervoor zorgden dat elk vliegtuig veilig binnen kon komen en ook weer veilig kon vertrekken. De twee weken zijn alleen wel heel snel voorbij gegaan, dus als je zelf ook op zoek bent naar een interessante stage, dan zou ik zeker voor een langere periode gaan.”

Zou je later ook op Twente Airport willen werken?

“Ik vind de brandweer in combinatie met de luchtvaart het leukst, maar Twente Airport is natuurlijk best een klein vliegveld, dus er vinden als het goed is geen grote ongelukken plaats. Ik zou dus zelf later eerder op een groter vliegveld willen werken, omdat daar net iets meer gebeurt als het gaat om incidenten waar de hulpdiensten voor uit moeten rukken, maar op Twente Airport kun je wel meerdere werkzaamheden hebben en doe je de brandweer erbij. Als ik tijdens mijn mbo-opleiding weer stage moet lopen, ga ik zeker vragen of het weer hier kan.”

Wij vonden het heel leuk om Jordi in twee weken een beetje een idee te geven wat werken op een luchthaven inhoudt en wensen hem heel veel succes met zijn vervolgopleiding. Dat hij nu al weet waar zijn interesses liggen, is een goed teken, dus we denken dat hij zijn droombaan zeker zal vinden, met of zonder de opleiding in Hoofddorp.

Ook stagelopen op Twente Airport?

Ben je student op een relevante mbo- of hbo-opleiding en wil je ook stagelopen op Twente Airport? Stuur dan een mailtje met je motivatie naar marieke.vizee@twente-airport.nl.

Meer nieuws
Flying-V test schaalmodel energiezuinig langeafstandsvliegtuig op Twente Airport 01 mei 2024
Lees meer
Voormalige F16-shelter te huur 26 april 2024
Lees meer
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer