Twente Airport lid van Electric Flying Connection

Electric Flying Connection (EFC) is de branchevereniging voor elektrisch vliegen. Het EFC ziet een toekomst voor zich waarin elektrisch vliegen een gangbare vervoersoptie is voor afstanden tot 1.000 km. Stel je voor dat je niet alleen tussen grote luchthavens kunt reizen, maar ook tussen kleinere, regionale hubs - en dat alles klimaatneutraal. Met alleen al in Europa meer dan 2.000 regionale luchthavens, is het potentieel van elektrisch vliegen om deze hubs met elkaar te verbinden en een revolutie teweeg te brengen in het interregionale reizen onbeperkt. 

Kraamkamer en proeftuin voor duurzame luchtvaart

Het lidmaatschap van Twente Airport is tweeledig. Als eerste zijn wij een van de regionale luchthavens die als regionale e-hub kunnen fungeren en daarmee de regio Twente van schone en stille vliegopties kunnen voorzien. Daarnaast willen we als kraamkamer en proeftuin voor duurzame luchtvaart en nieuwe mobiliteitsvormen ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van het elektrisch vliegen.

De bijna drie kilometer lange start- en landingsbaan, het relatief rustige luchtruim en de faciliteiten eromheen, bieden alle ruimte om innovaties op het gebied van verduurzaming in de luchtvaart veilig in de praktijk te testen en verder door te ontwikkelen. Dankzij de snelle ontwikkeling van de batterijtechnologie en de beschikbaarheid van hernieuwbare energie kunnen we gezamenlijk met de andere bij EFC aangesloten partijen er aan bijdragen dat een aanzienlijk deel van de traditionele vluchten op fossiele brandstoffen tot 1.000 km in de toekomst kan worden vervangen door elektrisch vliegen.

Om elektrisch vliegen tot een succes te maken moeten we nauw samenwerken. Door ons aan te sluiten bij het EFC maken we deel uit van een consortium waarin we gezamenlijk duurzame en klimaatneutrale nieuwe mobiliteitsvormen voor de toekomst kunnen creëren.

Meer nieuws
Flying-V test schaalmodel energiezuinig langeafstandsvliegtuig op Twente Airport 01 mei 2024
Lees meer
Voormalige F16-shelter te huur 26 april 2024
Lees meer
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer