Twente Airport neemt elektrische Tow-Truck in gebruik

Twente Airport geeft verder vorm aan haar duurzame luchthavenambities. Vorig jaar is voor een scherpe prijs een electrische tow-truck occasion gekocht die emissievrij de meest gangbare vliegtuigtypen kan verplaatsen. Om onnodige emissies te voorkomen worden grotere vliegtuigen op Twente Airport met deze tow-truck voor de start of na de landing van en naar de kop van de baan verplaatst naar de platforms en vice versa. Dit verlaagt de uitstoot van vliegtuigemissies die de nabij gelegen natuurgebieden kunnen belasten.

De tow-truck is na een bootreis en volledige revisie en testperiode goedgekeurd voor gebruik en gespoten in de kleuren van Twente Airport. Donderdagmorgen 20 mei is de truck afgeleverd in Enschede en officieel in gebruik genomen. De luchthaven verwacht nog vele jaren plezier te kunnen beleven van deze nieuwe aanschaf. De enigszins verouderde bestaande diesel Tow-truck blijft in gebruik maar zal alleen nog worden gebruikt voor het slepen van de allergrootste zware toestellen.

Jan Schuring, de waarnemend directeur Twente Airport is trots op de ingebruikname van de electrische tow-truck: “De tow-truck is emissievrij en draagt bij in het minimaliseren van de uitstoot van CO2 en stikstofemissies en daarmee in het verder verduurzamen van onze luchthaven in Twente”.

De tow-truck is geleverd door Aviaco-GSE uit Heemskerk.

Meer nieuws
Vrijdag 21 juni: de langste dag! Vliegen tot 22.00 uur 05 juni 2024
Lees meer
Jan Schuring geeft ruimte aan nieuwe directeur Twente Airport 05 juni 2024
Lees meer
Twente Airport eerste Nederlandse luchthaven waar bemande en onbemande vluchten het luchtruim delen 30 mei 2024
Lees meer
Kinderen stijgen boven zichzelf uit tijdens Wheels and Wings op Twente Airport 27 mei 2024
Lees meer