Twente Airport neemt elektrische Tow-Truck in gebruik

Twente Airport geeft verder vorm aan haar duurzame luchthavenambities. Vorig jaar is voor een scherpe prijs een electrische tow-truck occasion gekocht die emissievrij de meest gangbare vliegtuigtypen kan verplaatsen. Om onnodige emissies te voorkomen worden grotere vliegtuigen op Twente Airport met deze tow-truck voor de start of na de landing van en naar de kop van de baan verplaatst naar de platforms en vice versa. Dit verlaagt de uitstoot van vliegtuigemissies die de nabij gelegen natuurgebieden kunnen belasten.

De tow-truck is na een bootreis en volledige revisie en testperiode goedgekeurd voor gebruik en gespoten in de kleuren van Twente Airport. Donderdagmorgen 20 mei is de truck afgeleverd in Enschede en officieel in gebruik genomen. De luchthaven verwacht nog vele jaren plezier te kunnen beleven van deze nieuwe aanschaf. De enigszins verouderde bestaande diesel Tow-truck blijft in gebruik maar zal alleen nog worden gebruikt voor het slepen van de allergrootste zware toestellen.

Jan Schuring, de waarnemend directeur Twente Airport is trots op de ingebruikname van de electrische tow-truck: “De tow-truck is emissievrij en draagt bij in het minimaliseren van de uitstoot van CO2 en stikstofemissies en daarmee in het verder verduurzamen van onze luchthaven in Twente”.

De tow-truck is geleverd door Aviaco-GSE uit Heemskerk.

Meer nieuws
Zaterdag 6 juli: Wheels & Wings op Twente Airport 05 maart 2024
Lees meer
Fly-in 2024 28 februari 2024
Lees meer
E-Flight Academy: Night Rating Training op Twente Airport 24 januari 2024
Lees meer
TULIPS test op Twente Airport waterscherm om ultrafijne deeltjes tegen te gaan 16 januari 2024
Lees meer