Twente Airport neemt elektrische Tow-Truck in gebruik

Twente Airport geeft verder vorm aan haar duurzame luchthavenambities. Vorig jaar is voor een scherpe prijs een electrische tow-truck occasion gekocht die emissievrij de meest gangbare vliegtuigtypen kan verplaatsen. Om onnodige emissies te voorkomen worden grotere vliegtuigen op Twente Airport met deze tow-truck voor de start of na de landing van en naar de kop van de baan verplaatst naar de platforms en vice versa. Dit verlaagt de uitstoot van vliegtuigemissies die de nabij gelegen natuurgebieden kunnen belasten.

De tow-truck is na een bootreis en volledige revisie en testperiode goedgekeurd voor gebruik en gespoten in de kleuren van Twente Airport. Donderdagmorgen 20 mei is de truck afgeleverd in Enschede en officieel in gebruik genomen. De luchthaven verwacht nog vele jaren plezier te kunnen beleven van deze nieuwe aanschaf. De enigszins verouderde bestaande diesel Tow-truck blijft in gebruik maar zal alleen nog worden gebruikt voor het slepen van de allergrootste zware toestellen.

Jan Schuring, de waarnemend directeur Twente Airport is trots op de ingebruikname van de electrische tow-truck: “De tow-truck is emissievrij en draagt bij in het minimaliseren van de uitstoot van CO2 en stikstofemissies en daarmee in het verder verduurzamen van onze luchthaven in Twente”.

De tow-truck is geleverd door Aviaco-GSE uit Heemskerk.

Meer nieuws
Terugblik Falcon Leap oefening 15 september 2023
Lees meer
Internationale airborne oefening Falcon Leap op Twente Airport 31 augustus 2023
Lees meer
Enschede de Podcast 'Hoogvliegers' over de voormalige Vliegbasis Twenthe 21 augustus 2023
Lees meer
Technology Base blijkt ideale proeftuin 27 juli 2023
Lees meer