Twente Airport bestaat 5 jaar!

Donderdag 30 maart 2017 werd Twente Airport officieel geopend voor zakelijk en klein recreatief vliegverkeer. In aanwezigheid van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, droeg het Ministerie van Defensie het gezag formeel over aan de provincie Overijssel. Dit was het begin van een nieuw hoofdstuk in de rijke historie van de Twentse luchthaven.

 

Sinds de opening van Twente Airport is de luchthaven uitgegroeid tot een unieke vestigingsplek voor luchtvaartgeoriënteerde bedrijvigheid, zoals AELS die end-of-life grote vliegtuigen ontmantelt en TKH Airport Solutions die baanbrekende LED-oplossingen voor vliegvelden ontwikkelt.

In de combinatie vliegen, vestigen en testen is Twente Airport een belangrijk onderdeel van Technology Base, de proeftuin voor pionierende bedrijven. Partijen als Twente Safety Campus, Space53, Dynteq en NLR hebben de afgelopen 5 jaar regelmatig gebruik gemaakt van de gesloten test- en demo-omgeving die Twente Airport en Technology Base bieden. Na enkele jaren met tegenvallende financiële resultaten, is het afgelopen jaar een nieuw toekomstperspectief voor Twente Airport ontwikkeld. Hierover zal in 2022 besluitvorming plaatsvinden. Met versterking van onder andere de functie van testluchthaven, meer zakenverkeer en parkeren in combinatie met eenvoudig onderhoud, zijn er kansen om tot een rendabele exploitatie van de luchthaven te komen.

Zaterdag 2 april fly-in

Ter ere van het 5-jarige jubileum wordt er zaterdag 2 april 2022 van 10.00 tot 16.00 uur een speciale fly-in georganiseerd. Zo’n 40 vliegtuigen van vliegclubs uit heel Nederland en Duitsland komen langs om samen met ons het jubileum te vieren.

Meer nieuws
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer
Bedrijf uit Dubai bestelt meer dan 100 op Twente Airport geteste vliegende auto’s van PAL-V 29 maart 2024
Lees meer
Training Truck Transavia ingericht met onderdelen uit door AELS ontmantelde Boeing 737 08 maart 2024
Lees meer