E-Flight Academy: Night Rating Training op Twente Airport

Heb je een vliegbrevet en geniet je van het vliegen, maar wil je je vaardigheden verder ontwikkelen om een nog betere piloot te worden, die onder nog meer omstandigheden kan vliegen? Dan is de Night Rating Training op Twente Airport ideaal voor jou!

Een verschil van dag en nacht

Tijdens de Night Training leer je nachtvliegen volgens de Visual Flying Rules (VFR), wat inhoudt dat je leert vliegen op zicht in het donker. Dit vereist een geheel nieuwe set vaardigheden, waarin je je tanden kunt zetten. Je leert omgaan met verschillende visuele referenties en het interpreteren van instrumenten bij verminderde zichtbaarheid. Dit verbetert niet alleen je navigatie- en noodprocedures, maar maakt je ook een betere piloot - een verschil van dag en nacht ;). Bovendien geniet je van het fantastische uitzicht tijdens je nachtelijke vluchten over verlichte steden en onder heldere sterrenhemels.

Je haalt meer uit je brevet

Kortom, met nachtvliegen haal je meer uit je brevet en vergroot je je flexibiliteit, omdat je niet meer beperkt bent tot alleen de daglichturen. Vaak zijn de weersomstandigheden 's nachts ook beter, met minder wind en thermische activiteit. Bovendien is het een goede investering in je carrière, want nachtvliegervaring is vaak een vereiste voor commerciële piloten.

Let op: De training is niet mogelijk met hun elektrische vliegtuigen, want deze hebben geen verlichting. Uiteraard compenseren ze alle CO2-uitstoot via hun partner Just Diggit.

Meer informatie op de website van E-Flight Academy.

Meer nieuws
Flying-V test schaalmodel energiezuinig langeafstandsvliegtuig op Twente Airport 01 mei 2024
Lees meer
Voormalige F16-shelter te huur 26 april 2024
Lees meer
Technology Base en Twente Airport ideale locatie voor drone-activiteiten 18 april 2024
Lees meer
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer