Solar Team Twente test op landingsbaan

Op dinsdag 31 augustus 2021 heeft Solar Team Twente haar parametrisatietesten uitgevoerd op de landingsbaan van Twente Airport. Deze tests zijn bedoeld om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over RED Horizon, hun nieuwste zonneauto.

Door middel van zogenaamde uitroltests, waarbij de auto vanaf een bepaalde snelheid uitrolt tot stilstand, worden factoren als de luchtweerstand, rolweerstand en verbruik van de elektromotor in kaart gebracht. “Voor deze tests is het belangrijk dat we de ruimte hebben en ongestoord te werk kunnen gaan”, zegt Reinoud Mulder, technisch manager van het team. “Een geschiktere plek dan een landingsbaan is er niet voor dit soort tests”. 

De test is vlekkeloos verlopen voor het team. De verzamelde gegevens zullen een sterke basis vormen voor alle strategische keuzes die tijdens hun race in Marokko later dit jaar gemaakt moeten worden. Solar Challenge Morocco zal van 25 tot 29 oktober worden verreden, waarin Solar Team Twente het opneemt tegen concurrenten uit onder andere Nederland, België en Duitsland.

Meer nieuws
Defensie oefening Joint Falcon omgeving Twente Airport 02 april 2024
Lees meer
Bedrijf uit Dubai bestelt meer dan 100 op Twente Airport geteste vliegende auto’s van PAL-V 29 maart 2024
Lees meer
Training Truck Transavia ingericht met onderdelen uit door AELS ontmantelde Boeing 737 08 maart 2024
Lees meer
Zaterdag 6 juli: Wheels & Wings op Twente Airport 05 maart 2024
Lees meer